4. 4. 2022 Reportáž

Terminátor Martin Huk. Za dva roky odehrál 1232 zápasů!

Redakce

s Karlem Brožíkem sehrál už 112 vzájemných duelů

Ve světe byste asi moc podobných úkazů nenašli. Liberecký odchovanec Martin Huk zažil transformaci ve stolně tenisového terminátora. Je nezničitelný. Počet jeho soutěžních zápasů se po 20 měsících zastavil na čísle 1232!

Student technické univerzity v Liberci nezahálí. Kromě školy stihl za dvě sezony nastoupit ve dvou soutěžích (divize a třetí liga) 91x. Za normálních okolností by to bylo vše, ale k tomu ještě přibyly přípravné turnaje v Home Credit Areně. A tam zvládl dalších 1141 zápasů! Jinak řečeno, průměrně hraje 2 „mistráky“ denně, včetně víkendů!

Ve světe stolních tenistů jsou přitom běžná úplně jiná čísla. Extraligový hráč odehraje kolem 30 zápasů za sezonu. Kdyby nastupoval pouze v soutěži, trvala by mu taková porce utkání 41 let, pouze ale v případě, že by nevynechal žádné střetnutí!

Kuriózní jsou i další čísla. Například se svým nejčastějším sokem Karlem Brožíkem sehrál už 112 vzájemných duelů. Když si vezmete, že největší světová tenisová rivalita mezi Nadalem a Djokovičem nasčítala za celou jejich kariéru dohromady 58 utkání, působí to monumentálně.

Samozřejmě se stihl jako trenér SKST Liberec zapojit i do tréninků a soustředění s mládeží a když zrovna nehraje, tak turnaje dozoruje jako organizátor, nebo rozhodčí. A asi aby nezanedbával osobní život, zapojil do světa 40 milimetrového balonku i svoji partnerku Romanu. Ta se začala turnajů účastnit rovněž jako rozhodčí...

Čísla M. Huka:

Počet soutěžních zápasů za dvě sezony (divize + 3.liga): 91

Počet přípravných turnajů: 289

Počet zápasů na turnajích: 1141

Počet zápasů celkem: 1232

Počet setů: 5001

Počet výher: 622

Počet proher: 610

Nejčastější soupeř: Karel Brožík – 112 zápasů (bilance 62-50)