26. 11. 2021 A tým

​˝Fialový˝ Seibert dokonal libereckou výhru nad Hradcem

Redakce

"Fialový" Seibert dokonal libereckou výhru nad Hradcem

V předehrávce 9. kola čekal SKST Liberec souboj o pozice v play off s Hradcem Králové. V domácím prostředí exceloval Mohamed Shouman a rozhodující bod přidal Jakub Seibert i s revoluční novinkou v ruce.

Televizní utkání otevřel Shouman s Vlastimilem Bubnem. I když první sadu ztratil 9:11, rval se tentokrát o každý balon a i přes drobné komplikace další tři sety ovládl.

Jakub Seibert pak jako první v české nejvyšší soutěží nastoupil s jiným barevným odlišením potahů, než je červená a černá. Nově je totiž povinný vždy jen černý potah, druhá strana pálky může mít barvu různou – nabízí se samozřejmě tradiční červená, ale i modrá, zelená, fialová a růžová. Jakub hrál s fialovým Dynaryz AGR, ale to hradeckého Jakuba Crha příliš nezajímalo. Zvítězil lehce 3:0 na sety.

Velmi důležitý souboj se odehrává vždy na třetí pozici. Michal Blinka vyzval svého bývalého trenéra z juniorského reprezentačního výběru Marka Kláska a svedl s ním vyrovnanou bitvu. Často ho ale zradilo zkažené podání. „Nemůže se na servis vůbec spolehnout. Musí na tom zapracovat, aby to bylo přirozenější, pak se výrazně zvedne,“ tvrdí i trenér Richard Výborný. Větší klid a zkušenosti tak přivály další bod na královehradecké konto, Klásek triumfoval 3:1.

Uragán spustil v souboji jedniček Shouman na Crhu. Zaškobrtl sice ve třetím setu, zbytek zápasu ale dominoval a zapsal si už čtvrtou výhru v řadě. „Musím ho pochválit. Hrál moc dobře, nejenom jeho tradiční rány, ale i takticky mu to vyšlo,“ chválil libereckou jedničku Výborný.

O vítězi rozhodoval duel Seiberta s Bubnem. Stejně jako proti Hodonínu, i tentokrát liberecká stálice zaválela. Po setech 11:8, 11:9 a 11:7 dotlačil Seibert svůj tým k důležité výhře. „První zápas jsem vůbec nezvládnul. Naštěstí jsem se ale probral a povedlo se,“ řekl Seibert, na kterého často zbývají rozhodující střetnutí. „Myslím, že mi z toho akorát přibývají šedé vlasy,“ je se svou rolí smířený.

Liberecká bilance po polovině sezony čítá 3 výhry a 5 porážek. V prozatímní tabulce poskočil na šestou příčku. „Ale vše je tak vyrovnané, že se nedá předpovídat, jak to dopadne. Já jen vím, že kluci na to mají a když se vše sejde, mohou trápit všechny,“ myslí si Výborný.


SKST Liberec - TJ Sokol PP Hradec Králové 3:2

Shouman - Buben 9:11, 11:7, 11:8, 11:8 - 3:1

Seibert - Crha 7:11, 3:11, 5:11 - 0:3

Blinka - Klásek 10:11, 8:11, 11:9, 5:11 - 1:3

Shouman - Crha 11:9, 11:6, 4:11, 11:9 - 3:1

Seibert - Buben 11:8, 11:9, 11:7 - 3:0


Highlights: zde