19. 11. 2021 A tým

Konečně! Liberec zabral a vyhrál v Havířově

Redakce

Tak přece se to podařilo. Po pěti porážkách se SKST Liberec dočkal další extraligové výhry a posunul se do nejlepší osmičky

Tak přece se to podařilo. Po pěti porážkách se SKST Liberec dočkal další extraligové výhry a posunul se do nejlepší osmičky nejvyšší soutěže stolního tenisu. Na jejich raketách ztroskotal tým z Havířova.

Přitom úvod tak vesele nevypadal. Havířovská jednička Petr David působil s Jakubem Seibertem sebevědomě, první dva sety vyhrál. Jenže Seibert tentokrát hlavu nesklopil, hrál stále odvážněji a zbytek zápasu dominoval, což dokazují i sety 11:8, 11:2, 11:5 v jeho prospěch. „Konečně se mi povedl pátý set, snad čtyři už jsem letos prohrál,“ oddechl si Seibert.
Už od začátku naopak řádil Mohamed Shouman. Na Šimona Bělíka, druhého z posledního mistrovství republiky mužů, nastoupil s razantními výměnami a zejména s ohromnou motivací odčinit předchozí nezdary. Za mocného povzbuzování mohl slavit triumf 3:0.
Vedení 2:0 chtěl pro Severočechy korunovat Michal Blinka. V pikantním souboji ho čekal paradoxně jeho aktuální spolubydlící z Havířova Jan Valenta. Skóre se přelévalo na obě strany. V páté sadě ale přece jen utekl bývalý liberecký hráč Valenta. „Je to škoda. Čtvrtý set jsem vyhrál 11:1, věřil jsem si. Pak jsem ale udělal pár chyb a Honza už to nepustil,“ mrzely nevyužité šance Blinku.
Další mečbol měl na pálce Egypťan Shouman. Domácí ale sestavu promíchali a místo Davida nastoupil poprvé v extralize Kubánec Livan Martinez, aktuálně 3. nejlepší hráč první ligy (za Štalzerem a Košťálem). Temperamentní duel doslova stříkal emocemi. Hrálo se pět vyrovnaných setů. Mnohem větší radost měl ale africký borec. „Konečně jsme zabrali. To nás musí nakopnout, máme určitě na víc,“ věří ambiciózní Shouman, kterého chválil i zaskakující kouč Jiří Veselka: „Tentokrát nás podržel, mělo to šťávu. Ale pěkně se předvedli všichni.“
První polovinu uzavře souboj s Hradcem Králové. Liberec hraje ve čtvrtek 25.11. od 18 hodin v domácí herně. V televizním utkání půjde o hodně. Oba soupeři se totiž dělí o poslední postupové místo do play off.