16. 3. 2024 A tým

Michal Beneš dvěma body řídil výhru proti TTC Ostrava 2016

Klub

Premiéra Rolanda Baloga v extralize mužů

V pátek 15. 3. jsme uzavírali sérií čtyř domácích utkání a z toho tři byly proti ostravským výběrům. Tentokrát přijel na naší půdu výběr Petra Korbela TTC Ostrava 2016. Od vše napovídalo, že se bude jednat o velkou bitvu. Ostravští přijeli bez Khalida Assara a za domácí si odbyl premiéru v české extralize Roland Balog hrající za B tým mužů.

V prvním zápase na sebe nastoupili jedničky obou týmu. Michal Beneš s Jakubu Kleprlíkem odehráli již v první půlce sezonu naprosto vyrovnanou bitvu. Nikoho tak nepřekvapilo, že klání těchto dvou došlo až do rozhodující páté sady. Tam to vypadalo, že ani jeden z borců nechce připsat první bod, když se skóre vyšplhalo až na stav 17:17. Michal Beneš nakonec krásnou přestřelku zvládl a domácí šli do vedení 1:0.

Jakub Seibert a Adam Klajber potom rozehráli zápas číslo dva. Lépe začala stálice našeho klubu, když vyhrála první set poměrem 12:10. V následujících třech setech byl ovšem slovenský mladík o něco dominantnější a po sadách 8:11, 9:11 a 9:11 bylo srovnáno.

Na trojkách se setkali dva soupeři, pro které byl tento zápas extraligovou premiérou. Na straně hostí se představil mladý Michal Sedláček a za domácí se představil Roland Balog, který jinak táhne B tým ve druhé lize mužů. Začátek byl jako z pohádky a Roland šel rychle do vedení. Mezi prvním a druhým setem ho však rozhodčí upozornil na regulérnost jeho servisu a od té doby byl vidět na libereckém hráči neklid. Po dvou rychle prohraných setech prohrál i ten čtvrtý a Ostrava tak byla jen jeden bod od celkové výhry. "První set jsem se cítil dobře, chodilo mi to. Pak mě přišel rozhodčí upozornit, abych si začal jinak nadhazovat míček na podání. To mě hodně rozhodilo a od té doby jsem to měl v hlavě. Každopádně je to hra a zítra se pokusím naplno pomoci týmu ve druhé lize, kde bojujeme o play-off," komentuje svou premiéru Roland Balog.

Těžko vyzpytatelný zápas nás čekal mezi Michalem Benešem a Adamem Klajberem. Oba ve svém prvním utkání předvedli agresivní výkon a čekala se tak pořádná bitva. Michal byl však proti a svému soupeři nedal moc čuchnout. Zápas ukončil ve třech setech a stav byl 2:2.

Souboj Jakubů - Seiberta a Kleprlíka začal lépe hráč z Ostravy. Srdnatým výkonem však Jakub Seibert rychle vedl dva sety a náhle jsme byli 11 míčků od vítězství. Kdo zná Kubu Kleprlíka, tak ví, že se jen tak nevzdává. Poměrem 11:7 si připsal čtvrtý set a nádhernou bitvu tak musela rozhodnout až pátá sada. V té si vedl o chlup lépe domácí hráč a zvítězil ji poměrem 11:6. "Kubu už jsem parkrát porazil. Myslím, že jemu spíš vyhovuje taková ta přestřelka. Pokud bych se do ní s Kleprlíkem pustil, tak bych prohrál třikrát na 3," dodává po zápase Kuba Seibert.

Komentář ještě přidal trenér mládeže Daniel Brumlich "Kdo jiný než Kuba Seibert by měl takovýhle zápas vyhrát? Je v nich mistr. Za těch pár sezon, co se známe, odehrál takových zápasů nespočet a mám pocit, že přestože jsou to nervydrásající momenty, tak se je Kuba částečně užívá. Před zápasem jsme si dělali legraci, že je možné, že Beny dneska udělá dva body a my prohrajeme 2:3. Kuba se dokonce po zápase přiznal, že na to od začátku myslel. Dost jsem si oddechl, když Kuba vyhrál. Jsme moc rádi, že se Michalovi s Kubou povedlo po delší době uhrát nějaké body a myslím, že jim to zvedne sebevědomí do play-off."

Včerejší výhra nad TTC Ostrava 2016 a celková 6. příčka (horší celkové skóre než SKST Chodov) znamená, že ve čtvrtfinále play-off po roce opět vyzveme SKST Havířov, se kterým máme letos nelichotivou bilanci (0:3 a 1:3). Ve vyřazovací části hrané na dva vítězné zápasy se však může stát cokoli. Havířovští navíc hrají posledních několik zápasů v neúplné sestavě bez jasné jedničky Tomáše Polanského. Vše se nakonec rozhodne za stolem. Datum prvního utkání, které určitě proběhne na půdě Havířova bude brzy zveřejněno.