11. 3. 2024 Mládež

Pája Ortová přivezla z BTM stříbrnou medaili

Klub

Moravské tažení dopadlo na výbornou

Během uplynulého víkendu se naše výprava vydala na poslední BTM tohoto roku na jih Moravy. Turnaje v Hustopečích a Hluku nám vyšly velmi dobře.

V sobotu byli naši starší svěřenci, konkrétně Pepa Vít, Pája Ortová a Niki Pytlounová, nabrat zkušenosti na turnaj kategorie U19. Všichni tři posbírali ve skupině jednu cennou výhru a hlavně herní praxi do druhého dne.

V Hustopečích na turnaji U13 už bylo o mnoho veseleji. Nejprve se povedlo dvojici Csizmazia - Perlík postoupit ze skupiny. Tam ale jejich cesta neskončila. Tonda Csizmazia (Sokol Turnov), trénující v našem oddíle si nejprve vyšlápl na nasazenou čtyřku turnaje, Vojtěcha Sýkoru z Pardubic, a to poměrem 3:2 na sety. Mezi nejlepšími 16 na něj čekal velký favorit turnaje a zároveň nasazená jednička - Vojtěch Laštovka. Tonda srdnatým a bojovným výkonem svého soupeře totálně zaskočil a rychle vedl 2-0. Laštovka se z dvou prohraných setů oklepal a postupně srovnal na 2:2. V pátém setu, kterému přihlíželo i několik diváku Tonda opět našel sílu z prvních dvou setů a Laštovku nakonec porazil poměrem 11-7. Ve čtvrtfinále byl pak nad jeho síly Havlbrodský Hejkal (1:3), který později celý turnaj vyhrál. Pepa Perlík, který postoupil ze skupiny díky pětisetové bitvě v rozhodujícím zápase narazil na nasazenou devítku turnaje Filipa Čermáka z SK Dobré. Díky perfektně dodržené taktice a silnému servisu překvapil oba trenéry v hale, když senzačně vyhrál 3:0 na sety. Mezi 16 nenašel recept na Tlustého z Elizzy a padl ve třech koncovkách 0:3.

V neděli se odehrály turnaje U17 a U15. O největší úspěch dne se postarala Pája Ortová hrající v kategorii do 15 let. Hravě třikrát vyhrála ve skupině a v pavouku nedala svým prvním dvěma soupeřkám taktéž šanci. Do semifinále neztratila jediný set. Mezi nejlepšími čtyřmi nejprve nemohla najít recept na obranářku Emu Rigoci. Po dvou prohraných setech si na atypickou hru zvykla a další tří sety již byly plně v její režii. Ve finále to potom byla řežba, jak má být. Pája nakonec padla po pětisetové bitvě s Kristýnou Konečnou a s kategorii U15 se tak rozloučila krásným druhým místem v kategorii B. Velmi dobře si vedl i Josef Perlík a Antonín Csizmazia, který došel až do semifinále "béčka".

Turnaj zhodnotil také trenér mládeže Brumlich: "Za mě to byl herně i výsledkově asi nejpovedenější turnaj téhle sezony. Osobně jsem byl na sedmnáctkách a třináctkách. Niki Pytlounová v sedmnáctkách sice nevyhrála ani zápas, ale je u ní vidět herní posun. Kdo mě velmi mile překvapil byl Pepa Perlík, který je ostatním na trénincích inspirací. Díky své píli a pracovitosti se opět probojoval mezi nejlepších 16, přestože neměl v posledních dvou týdnech z důvodu nemoci příliš natrénováno. Pochvala patří i Tondovi a Matějovi Jungmannovi, kterému zatím chybí stabilita výkonů. Je schopen odehrát vynikající set nebo zápas a za 5 minut je to vše vzhůru nohama. Myslím, že s počtem odehraných zápasů si to sedne. Mám radost i za Páju, která moc chtěla na posledním turnaji uhrát dobrý výsledek, což se jí nakonec podařilo. Vtipné je, že ani Pája neměla před turnajem příliš natrénováno z důvodu dovolené v Ománu. Skoro to vypadá, že čím míň trénujeme, tím máme lepší výsledky (směje se). Nahoru jde herně Pepa Vít, který do toho poslední dobou začal pořádně šlapat. Zatím mu ale chybí odvaha a rozvážnost v koncovkách. Pokud mu ale chuť a hlad po úspěchu vydrží, tak se výsledky brzy dostaví. Největší radost mám ale z dnešního tréninku, kde se naprostá většina dětí, která byla ještě včera v 10 večer na cestě domů, naprosto vyšťavila. Vypadá to, že nás turnaj na Moravě nakopnul tím správným směrem."